fredag 7. juli 2017

Barn med vondt i magen

Når et barn klager over vondt i magen, er det stort sett ingenting. Her gjelder å ha litt is i magen og se det litt an, sier lege Hanne May Hetland ved Hanadalen . Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye. Slik hjelper du barn som har magesmerter. Som regel er magesmerter ufarlig, og men kan likevel være . Ofte så sterke smerter at barnet ikke tidligere har opplevd tilsvarende; Akutte.


Magesmerter er et av de vanligste symptomene barn opplever.

Det kan være mange grunner til at barn har vondt i magen. Og det er ikke sikkert dere klarer å finne årsaken til smertene. Video: Vondt i magen - Magesmerter hos barn. Først bør du undersøke om barnet har feber eller ikke.


Dersom vondt i magen skyldes en infeksjonssykdom, kan man regne med at barnet . Magesmerter er meget vanlig hos barn, helt fra spedbarnsalder og langt opp i tenårene. Kraftige magesmerter hos barn kan ha mange forskjellige årsaker, både uskyldige. Gir akutte smerter i pungen og i nederste del av magen.


Barnet mitt klager ofte på vondt i magen, hver eneste dag.

Kolikksmerter sitter ofte øverst i magen. Barn peker oftest på navlen når de har smerter i den nederste delen . Målet med undersøkelsen var å se om kroniske magesmerter hos barn er det. For at barnet skal kunne formidle at hun eller han har vondt i magen, kreves det . Klinikken kan være annerledes enn hos voksne, symptombeskrivelsene ufullstendige, og små barn klager over vondt i magen ved mange ekstraabdominale . VONDT I MAGEN: Så godt som alle barn har vondt i magen av og til. Magesmerter hos barn kan skyldes alt fra alvorlig sykdom til for mye . Er barnet plaget med mye luft i magen og løs avføring gjerne rett etter at det har spist for eksempel brunost og prim eller drukket søtmelk, kan . Har en 3-åring som stadig sier hun har vondt i magen.


Har lest at barn ofte sier de har vondt i magen når det er helt andre ting som bekymrer . Det er veldig vanlig at barn har vondt i magen, og ofte finner vi ingen sikker årsak. Vi pleier å skille mellom medisinske og psykiske årsaker. De fleste barn får forstoppelse fra tid til annen. Barnet får flere avføringer og mindre smerter i magen.


Gutten på år har de siste nettene våknet og grått pga magesmerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg