torsdag 13. juli 2017

Blodtrykk eldre

Dermed er det en del eldre som kan få for lavt blodtrykk og føle seg svimete og ustø, sa nylig Steinar . Høyt blodtrykk finnes i større grad hos eldre enn hos yngre mennesker. Før mente man at behandlingen kunne gjøres ut i fra et fastsatt skjema . Blodtrykket øker med alderen, det ser man i de fleste samfunn. I gjennomsnitt har derfor eldre kvinner . Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle . Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde.


Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for . Hos barn er blodtrykket lavere enn hos voksne. Hos eldre mennesker blir pulsårene gjerne stive, og blodtrykket stiger av denne grunn noe . En svært høy andel av eldre nordmenn har høyt systolisk blodtrykk, altså høyere enn 1mmHg. Blodtrykket er trykket som strømmen av blod utgjør i arteriene i kroppen,. Eldre mennesker kan imidlertid ha et normalt blodtrykk over disse verdiene, . Prosedyren gjelder eldre som er henvist til geriatrisk poliklinikk eller er. Hg, hypertensjon hos eldre er karakterisert av økt . Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn.


Alle kan få sykdommen, men den er mest utbredt hos eldre. Siden det blir stadig flere og friskere eldre og blodtrykket øker med alderen, er problemstillingen ikke uvanlig. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).


Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Eldre mennesker kan få blodtrykksfall når de reiser seg. Blodtrykk mål og fakta endring som vi blir eldre.


Hva er sunt for en 20-åring er ikke så sunt for en år gammel. Administrer blodtrykket i henhold til din . Blodtrykket nivåer varierer etter alder, kjønn og generell helse på personen. Den kraft som utøves av blodet på veggene av blodkar er kjent som blodtrykket (BP). Når vi trener, øker både pulsen og blodtrykket, og det er helt normalt og sunt.


Folk med høyt blodtrykk kan halvere hyppigheten av infarkt og slag, ved å ta blodtrykksmedisin. Høyt blodtrykk er mer utbredt hos eldre grupper i befolkningen. Med landets befolkning aldring, kan så mange som to av tre voksne år eller eldre bli påvirket av høyt blodtrykk i fremtiden. Eldre personer med isoloert systolisk hypertensjon eller personer med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg