torsdag 6. juli 2017

Blodprosent lav

Lav blodprosent - også kalt blodmangel - kan være tegn på alvorlig sykdom. Anemi er blodmangel (lav blodprosent), eller mer presist for lite hemoglobin i blodet. Hemoglobin er fargestoffet i de røde blodlegemene. Anemi betyr et lavt antall røde blodceller og lave mengder oksygenbærende hemoglobin. Det finnes en rekke ulike årsaker til anemi.


Men lav blodprosent kan også være det første tegn på sykdom som det kan og bør gjøres noe me for eksempel en svulst i mage eller tarm. Anemi kalles også lav blodprosent eller blodmangel og betyr at det er for lite. Hemoglobinnivå, lavt hemoglobininnhold i blodet er tegn på anemi; MCV – Måler . Tidligere var det vanligere med dårlig kosthold med lite protein og jern som årsak til anemi.


Da har blodprosenten gått gradvis nedover, så har ikke merket det så . Hva er for lav blodprosent (hb på helsekortet) hos oss gravide. Lav blodprosent, måneder - Småtroll 0-år29. Viktige tegn på at du har jernmangel - KK.


Ifølge Apotek så kan én av fem kvinner i fertil alder ha jernmangel - den vanligste årsaken til lav blodprosent, ifølge Norsk Helseinformatikk. Ved anemi (blodmangel, lav blodprosent) er det for lite hemoglobin i blodet. I mer enn av tilfellene kan allmennlegen finne forklaringen på den lave blodprosenten. Vanligst er blodmangel under graviditet, dernest .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg