fredag 28. juli 2017

Kalsium i mat

Kalsium er viktig for benhelse og beinbygning, særlig hos barn, men ku-melk er. Det er helt trygt å drikke kalsiumberikede matvarer – i motsetning til store . Heldigvis finnes kalsium i andre matvarer også, for eksempel i spinat, grønnkål, brokkoli, mandler og spinat eller ansjos. FIKEN ER EN GOD KILDE TIL KALSIUJa, faktisk! Vel, det finnes mye meierifri mat du kan spise som er rik på kalsium, ja, faktisk kanskje . Når vi tenker på kalsium, tenker vi ofte på melk, yoghurt og ost med mer.


Hvilke matvarer, foruten meierivarer, er rike på kalsium?

Både brokkoli, mandler, sesamfrø og melk blir ofte trukket frem som gode kilder til kalsium. Melk og meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium. I Norge er ekstra lett melk fra to av produsentene beriket med vitamin D. Trenger du eller ditt barn tilskudd av kalsium? Les mer om rådene for kalsiumtilskudd og hvilke naturlige kilder vi har for tilskudd av kalsium gjennom maten. Av Lise De fleste av oss har hørt at melk inneholder mye kalsium.


Her er eksempler på hvor mye kalsium enkelte matvarer gir:. De fleste matvarer inneholder kalium og det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å tenke på kaliuminntak, kroppen regulerer det selv gjennom å velge .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg