mandag 11. mai 2015

Er bronkitt smittsomt

Akutt bronkitt er smittsomt, og starter ofte med tørrhoste — gjerne om natten. Etter noen få dager går hosten over til å bli mer produktiv, og det er . Hvor lenge er man smittsom når man har bronkitt.

Er bronkitt og betennelsestilstander i lungene generelt. BufretLignendeAkutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnen i luftrøret eller større bronkier. Tilstanden kommer ofte i kjølvannet av en øvre luftveisinfeksjon . Kronisk bronkitt, som i de fleste tilfeller rammer bybeboere fra områder med sterk.

Svaret på dette spørsmålet være ja og nei! Akkurat den type bronkitt forårsaket av viral eller bakteriell infeksjon er smittsom. Grunnen til at jeg tror det er bronkitt, er at jeg tok en taxi i går kveld. Sjåføren sa han hadde bronkitt, men sa samtidig at det ikke var smittsomt.


Kronisk bronkitt er ikke smittsom, men akutt bronkitt kan være. Den viktigste faktoren i å avgjøre om din bronkitt er smittsom er årsaken til det. Hei, Hvor lenge man er smittsom med bronkitt, varierer med hensyn til hva som er årsaken til bronkittepisoden, barnets alder, type symptomer . Symptomene kan minne om vanlig forkjølelse, men man kan ha slimhoste og piping i luftveiene i tillegg.

Bronkitt kan gi smerter i brystet og søvnproblemer. Tilstanden blir som regel bedre av seg selv etter en uke eller to, men av og til må lege kontaktes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg