tirsdag 19. mai 2015

Hvilke vitaminer er vannløselige

Med noen få unntak kan ikke vitaminene dannes i kroppen. Vannløselige vitaminer: de åtte vitaminene som inngår i vitamin B-komplekset, og C-vitamin. Og hva som er forskjellen på fettløselige og vannløselige vitaminer?

Betegnelsene vannløselige og fettløselige vitaminer sier noe om hvor lenge kroppen kan lagre vitaminene. Gå til Vannløselige og fettløselige vitaminer - De fettløselige vitaminene (A, E og K) kan lagres i kroppen hvis vi får mer av dem enn vi trenger. BufretLignendeFagstoff: Ordet vitaminer kommer av vita som betyr liv, og amin som er en kjemisk. B-vitaminer og vitamin C); fettløselige vitaminer .

Vitamin B og vitamin C er vannløselige og skilles raskt ut av kroppen igjen. Siden de ikke lagres, må de stadig tilføres gjennom mat og drikke. Jeg sitter med en labrapport i naturfag om vitaminer og skal forklare hvilke vitaminer som er vannløselige og hvilke som ikke er det? Både fettløselige vitaminer og vannløselige vitaminer er svært næringsrik. Med riktig kunnskap mellom de to, vil du kunne avgjøre hvilken du trenger for å . B-vitaminer er vannløselige, hvilket innebærer at de forsvinner ut av kroppen relativt raskt via urinen.


De blir ikke lagret like godt i kroppen som de fettløselige . Vitaminer er organiske stoffer som er nødvendige for at stoffskiftet skal gå normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg