tirsdag 12. mai 2015

Utslett og feber

Utslett med feber skyldes som regel en infeksjonssykdom. Utslett med feber hos voksne, veiviser - NHI. BufretLignendeUtslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus; Viruset spres med blod og kan utløse allergilignende reaksjoner i .

Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får skorper på seg. Lett nedsatt allmenntilstand med feber og redusert matlyst. Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store blemmer med klart . Oftest (makulopapuløst) morbilliformt, dvs ligner på meslinger (Morbilli).

Jeg er for tiden syk med feber og litt halsplager. Men i dag etter en dusj dukket det plutselig opp et utslett på lårene mine. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg. Vannkopper er en vanlig sykdom i barnealderen og gir feber og utslett bestående.


De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast eller har nedsatt . Makulopapuløse utslett, som hos vår pasient, sees vanligvis ved virussykdommer og immunmedierte sykdommer. Oftest tolkes feber og makulopapuløst utslett .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg