mandag 18. mai 2015

Matvarer med d vitamin

Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Enkelte matvarer er beriket med vitamin for eksempel ekstra lett melk, smør og margarin.

Matvarer som er vanlige på frokostbordet kan gi deg det du trenger av vitamin D. Og, en middag med fet fisk dekker dagsbehovet ditt for vitamin . RIK PÅ D-VITAMIN: Laksen er en ypperlig kilde til D-vitamin. Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig.

Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Solvitaminet - vitamin D - lages i huden din når solstråler treffer den. D-mangel her i Norge, og bør spise vitamin-D-rik mat . Vinterstid er det å få i seg nok D-vitamin en utfordring for folk flest.


Det er få matvarer som inneholder store mengder av D-vitamin. Og hvis ja, i hvilke matvarer forekommer vitamin D?

Er den velkjente tranen virkelig så rik på vitamin D som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg