onsdag 13. mai 2015

Influensa a

Svineinfluensa er en åndedrettssykdom forårsaket av en stamme av influensa type A-viruset kjent som H1N1. H1Ner den samme stammen som forårsaker . Influensa er en svært smittsom virusinfeksjon som gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg luftveissymptomer. Influensa gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg luftveissymptomer.


Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke i løpet . For dager siden - Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Influensa A(H1N1), tidlegare kalla svineinfluensa, er ein alminneleg og i blant dødeleg luftvegssjukdom hos gris som kjem av eit influensavirus type A.

Symptomer er høy feber, hodepine, muskelsmerter, halsvondt og hoste. Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Influensavirus, Myxovirus influenzae, luftveisvirus som tilhører familien Orthomyxoviridae, og som forårsaker influensa.


I april 20var det et utbrudd av svineinfluensa i Mexico hvor viruset raskt smittet mennesker i lokalmiljøet, inkludert turister. Akutt infeksjon med influensavirus type A, B eller C. Influensa A deles i subtyper på basis av overflateproteinene hemagglutinin (H1–H16) og neuraminidase .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg