onsdag 6. mai 2015

D vitamin gravid

Vitamin D trengs for å bygge skjelettet, og for å forbygge en rekke andre sykdommer. Gravide trenger ekstra mye av vitaminet, som vi kan få fra sola eller fra . Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravi og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D.

Jeg får nå behandling for d-vitaminmangel, hadde et nivå på 3 og det skal ligge mellom og 150. Jeg gikk til lege fordi jeg var så trøtt, . Flere med påvist manglende D vitamin og eller uvanlig lavt. Lav vitamin D-status kan gi barnet rakitt.

Men det har også sett på forholdet mellom mors vitamin D-status under graviditet og risiko for lav . Mat og drikke – informasjon til deg som er gravid (helsenorge.no). Gravide trenger imidlertid som regel et ekstra tilskudd av D-vitamin. Kroppen lager selv vitamin D når du er ute i solen. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Som gravid ökar behovet av flera näringsämnen, bland annat D-vitamin.


Det är inte så konstigt med tanke på att kroppen har en person till att försörja. Her er anbefalingene for gravide følgende: 800µg (altså mikrogram) for vitamin A, 10µg for vitamin D og 900mg (milligram) for kalsium. Planlegger du å bli gravi eller har du kanskje allerede barn i magen?


Da kan det være fornuftig å få i seg tilstrekkelig med D-vitaminer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg