tirsdag 19. mai 2015

Vaksine thailand

Vaksineanbefalinger fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Verdens helseorganisasjon (WHO) ved reise til Thailand (utenom byer og turistområder). Ifølge Reiseklinikkens nettsider opplyser reisebyråer ofte ikke at det trengs vaksinasjon når det ikke er påbudt før innreise. Det kreves ingen spesielle vaksiner ved innreise til Thailand for opphold i.

Men det anbefales vaksiner mot hepatitt A, difteri-stivkrampe-kikhoste og polio. Les mer om vaksinasjoner i forbindelse med reiser til Thailand. Gul feber-vaksinasjonssertifikat kreves av reisende som . Noen sier vi må vaksinere oss, men noen bekjenta av oss, var i Thailand i fjor uten vaksiner, de mente de sparte flere tusen.

I Thailand er av alvorlig syke reisende under år, iflg tall fra Europeiske. Om du velger å reise er det viktig at barn fått alle anbefalte vaksiner ifht sin alder. Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt; Boosterdose . Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de aller.


Malaysia, Nepal, Nord-Korea, Sri Lanka, Taiwan, Thailan Vietnam. VAKSINERES: Rebecca Innvær får reisevaksine av Eivor Bø Iversen ved Centrum Vaksiner i Stavanger før hun skal på ferie til Thailand 22. Dagbladet): Etter at mennesker har mistet livet som følge luftveissykdommen mers i Sør-Korea, har nå Thailand påvist det første tilfellet.


Alder og reisemål har betydning for hvilke vaksiner som anbefales. For å få best mulig virkning av vaksinene bør du starte med vaksinasjon i .

De fleste av disse sykdommene finnes det ikke vaksine mot. For populære reisemål i Asia, for eksempel Thailan er det generelt ikke . Om man ikke skal ha vaksine mot hepatitt B eller japansk B encefalitt er det passelig å komme circa to uker før avreise. Hepatitt A har vi begge vaksine mot og jeg har i tillegg vaksine mot Hepatitt B, . Informasjon om anbefalte vaksiner, samt andre gode tips for å holde deg frisk på reisen. I tillegg til hepatitt A er Denguefeber dessverre hyppig i flere lan blant annet i Thailand.


Denguefeber smitter via mygg og denne myggen stikker hele dagen. Jeg er så heldig å ha en billett til Thailand i vinter, takk og lov for det for sommeren virker ikke bli noe særlig. Er det noen som har erfaringer med forskjellige vaksiner og er det evt.


Folk som skal reise i Asia (unntatt Japan og Singapore), Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene (unntatt Hawaii) og deler av det tidligere Øst-Europa, anbefales å . Skal til bangkok og sør thailan skal være borte i dager, noen her som anbefaler å ta vaksine, må man det, og i såfall hvilke?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg