mandag 18. mai 2015

Tørr i skjeden

Når skjeden ikke er tilstrekkelig fuktig og smurt, kan den føles tørr og irritert. Denne tilstanden, tørrhet i skjeden, kan medføre at daglige aktiviteter blir . Tørr skjede er et vanlig problem hos kvinner etter overgangsalderen og skyldes nedsatt produksjon av kjønnshormonet østrogen. Det gir følelsen av å ha en stram og trang skjede ved penetrering,. At man er tørr og sår i skjeden er en vanlig tilstand som kvinner i alle . Jeg har til daglig vanlig fuktighet i skjeden men når jeg skal ha sex er det knusk tørt.


Jeg har ingen kjønnsykdommer eller lignende, eller hatt.

Tørrhet i skjeden kan medføre smerter ved samleie og samtidig dempe sexlysten hos mange kvinner. Tørre slimhinner i og rundt skjeden er mest vanlig etter overgangsalderen og omtrent halvparten av 60-årige kvinner plages med tørr skjede. Tørre slimhinner i og rundt skjeden kan lett bli såre. Tørre slimhinner klør og svir og er også gjerne mindre motstandsdyktige mot infeksjoner. Tørrhet i underlivet opptrer vanligvis i forbindelse med overgangsalderen, men kan forekomme i alle aldre.


Lær mer om hvordan du skal behandle tørr skjede! Med overgangsalder kommer forandringer i skjeden og urinveiene hos mange kvinner. Fire-fem år etter siste menstruasjon blir gjerne symptomene fra . Hvorfor er jeg plutselig blitt så tørr i skjeden når jeg har sex med kjæresten min?

Noen snakker om tørrsex, når man har samleie uten at skjeden er blitt våt. Når man er kåt eller har lyst på sex, skilles det . Det er naturlig at du blir sår og tørr i skjeden etter soppinfeksjoner og også soppbehandlingen lager en tørr skjede. Mer enn annenhver kvinne vil plages med tørr eller slapp skjede - spesielt fra overgangsalder. Allergi kan være årsaken til din tørrhet i skjeden.


Kondomer trekker til seg fuktighet fra skjeden. Tørre og sprukne slimhinner (lubrikasjonsproblemer). Dersom skjeden er tørr uten at det finnes en årsak som kan behandles, kan et glidemiddel som fås kjøpt reseptfritt på apoteket, være til god . Selv om det har en tendens til å påvirke postmenopausale kvinner mest, unge kvinner kan også oppleve tørrhet i skjeden.


Symptomer: Tørrhet, kløe, irritasjon eller smerte. Hvem rammes: Svært mange kvinner etter overgangsalderen har symptomer som skyldes tørr skjede. Ved seksuell opphisselse blir skjedeveggene spesielt fuktige. Hvis opphisselsen mangler når man skal ha sex, kjennes skjeden tørr, sier doktor Britt-Ingjerd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg