fredag 19. februar 2016

Allergi utslett barn

Utslett er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med barnet sitt til legen. Dette er den vanligste, allergiske hudreaksjonen blant barn. Eggallergi kan ofte gi betydelige og alvorlige symptomer som alvorlig.

Får barnet utslett eller pustebesvær kort tid etter å ha inntatt mat med . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke. Allergi mot matvarer kan, hos noen, forverre atopisk eksem, men det er ikke det som .

Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber. Utslettet kan skyldes allergi (overfor matvarer, antibiotika og annet), . Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Medikamentelle utslett er bivirkninger ved medikamentell behandling som fører til hudreaksjoner og utslett. Allergiske medikamentreaksjoner er nesten alltid symmetriske.


De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant annet fordi . Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu kan oppstå fra 2-måneders. Om barnet er plaget, kan legen gi kortvarig behandling med allergimedisin.

ALLERGI: Vanligvis skyldes utslett at en har vært utsatt for et stoff en er allergisk. Utslett hos barn bør føre til umiddelbart legebesøk dersom:. Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes en infeksjon, en sykdom, allergisk reaksjon eller noe annet. Hos små barn med utslett bør man ha lav terskel for å kontakte lege.


Og ofte er det noe annet enn allergi som er årsaken. Jeg lurer på om kan barn kan få kviser, eller kan det være noe annet. Ved allergisk elveblest vil utslettet ofte dukke opp ganske raskt etter at barnet har fått i seg noe det ikke har tålt.


Melk og egg er de matvarene som små barn oftest blir allergiske mot. Omtrent halvparten av alle barn med atopisk eksem, får allergisk rhinitt eller. Dermed kan det av og til ta litt tid før et barn med melkeallergi får riktig diagnose. Enkelte barn som er allergiske mot melk, reagerer med oppkast, mageknip og . Det er særlig mennesker med allergi, astma eller atopisk eksem som får denne.


Tidligere trodde man at utslettet kom fordi man var pustet på av alvene. Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett. Betennelse skyldes sjelden allergi eller infeksjon alene, og det er ikke smittsomt.


Atopisk eksem kan forekomme hos barn fra tidlig spedbarnsalder og oppover i . Utslettet skyldes at blodårene i lærhuden utvider seg og gir økt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg