tirsdag 9. februar 2016

Prevensjon etter fødsel

Det er mange som lurer på når de skal starte med prevensjon etter fødsel og ikke minst hvilken prevensjon de skal velge, forteller gynekolog . ETTER FØDSELEN Har du nettopp født, er det kanskje ikke sex og prevensjon som opptar deg mest. Selv om historien gjentatte ganger har vist . Noen former for prevensjon frarådes i tiden etter fødsel. Finn ut hva slags alternativ som passer deg best.


Valg av prevensjon etter fødsel og graviditet. Hvis du nylig har født, kan sex være det siste du tenker på, men valg av prevensjon bør du tenke .

Etter en fødsel kan man få mindre lyst på sex. Se også råd om prevensjon og p-piller mens du ammer. Sammen med den svangerskapsbeskyttende effekten av amming, gir kondomet deg meget god sikkerhet. Det første året etter en fødsel er det den dummeste tiden å ikke gå på. Typen prevensjon som er riktig for deg, kan endre seg gjennom ulike . Ny forskning viser at amming er en god prevensjonsmetode også for velnærte kvinner fra industrialiserte land . Selv om sex kanskje ikke er det første du tenker på etter en fødsel, er det lurt å ta stilling til hva du ønsker å bruke av prevensjon fremover.


Fullamming kan være et prevensjonsmiddel de første to, tre månedene etter fødsel, men husk at risikoen for å bli gravid likevel er til stede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg