mandag 8. februar 2016

Krybbedød

Dette er definisjonen på krybbedød eller plutselig uventet spedbarnsdød (Sudden Infant Death Syndrome, SIDS). I Norge gis krybbedød som diagnose inntil . KrybbedødBufretLignendeKrybbedød (Sudden Infant Death Syndrome – SIDS) er en plutselig, uventet død i småbarnsalder.

Barn opptil skolealder kan bli rammet av krybbedød. BufretLignendeKrybbedød inntrer uten forvarsel. Det kan skje når barnet sover i sengen sin, i en barnevogn eller i foreldrenes armer.


I Norge døde mer enn 1barn årlig på grunn av krybbedød på 1980-tallet.

Forekomsten er sterkt fallende, og i 20ble det registrert dødsfall. Betegnelsen krybbedød (også kalt plutselig, uventet spebarnsdød) brukes når et friskt spebarn som sover, plutselig eller uventet dør uten noe forvarsel. Her får du råd for hvordan du best kan forebygge krybbedød.


Tilhører du de foreldrene som med en ekkel følelse i magen har løpt inn til en sovende baby for å sjekke at den puster, har det bra og lever? Det er svært få barn som dør i krybbedød etter de har fylt et år. Problemet nå er at jeg er livredd for krybbedød. Har lest at barn som blir tatt med keisersnitt er mer utsatt enn andre og at morsmelk forebygger .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg