mandag 15. februar 2016

Bihulebetennelse smitte

Slik er forløpet til en bihulebetennelse, og så lenge varer infeksjonen. Bihulebetennelse smitter ikke, men det begynner ofte med en forkjølelse, som smitter ved at en forkjølet hoster eller nyser i nærheten av deg. Bihulene er hulrom som finnes i pannen og i kinnene.

I forbindelse med en forkjølelse kan det bli betennelse i disse hulrommene (sinusitt). Typiske symptomer ved akutt bihulebetennelse er tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, og tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og . Er man flink hvis man går på jobb med feber, bihulebetennelse.

BufretLignendeBihulebetennelse gir betente og hovne bihuler, og oppstår ofte etter en forkjølelse. Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. Brakk nesen på flere plasser da jeg var år, og etter det har jeg hatt bihulebetennelse ca hver gang jeg har vært forkjølet.


Det er fint hvis du ikke nyser eller hoster på noen eller fritt ut i rommet. Nysing forårsaker en svær sky av små dråper som kan sveve . Og det viktigste av alt; kan jeg smitte andre hvis jeg er forsiktig og ikke. Dette er kriteriene for når bihulebetennelse (sinusitt) har effekt av . Vask hendene dine ofte for å unngå å smitte andre.


Som de fleste vet, bakterielle og virale infeksjoner er smittsom, og slik at du kan lure på, er bakterie bihulebetennelse smittsomt?

Venstre ubehandlet, kronisk bihulebetennelse kan føre til alvorlige komplikasjoner. Smitte kan spres fra bihulene til det indre øret og føre til labyrinthitis eller . Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter? Kronisk bihulebetennelse hos barn har en rekke årsaker, fra smitte til tilstedeværelsen av . En person smitter fra dagen før, sykdommen bryter ut til 1-dager etter utbrudd. Pyriform bihulebetennelse kan også føre til heshet og kan bli. Høy motstand i skjoldbruskkjertelen til å smitte er knyttet til faktorer sorik . Smitte med dermatofytter kan skje ved direkte hudkontakt mellom mennesker eller via hatter, sko, . Babyen kan nok også bli smittet, ikke nødvendigvis av deg, men om han harker og.


Bihulebetennelse: Kan bihulebetennelse smitte fra meg og til en sju uker . Forkjølelse kan føre til bihulebetennelse og lungebetennelse; 8. Forkjølelse og influensa smitter via dråpesmitte fra nysing og hosting eller ved direkte kontakt . For behandling av bihulebetennelse hos voksne brukte legemidler med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg