mandag 8. februar 2016

Kosthold ved høyt kolesterol

Noen har så høyt kolesterol at de må bruke medisiner, men for mange kan det være nok å gjøre noen endringer i kostholdet. Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Mange går rundt med for høyt kolesterol uten å være klar over det selv.

Har du høyt kolesterol anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost. Særlig viktig er det å redusere inntaket av mat med mye mettet fett og . Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men de fleste tilfeller har klar sammenheng med livsstilen. Mye mettet fett i kostholdet, lite mosjon, røyking og overvekt .

Kosthold med mye fiber og lite transfett, mettet fett og kolesterol er gunstig. Høyt kolesterolnivå i blodet betyr at blodet er for fett. Bidrar mat og kosthold til høyt kolesterol?


Det er en bred faglig enighet om at mat og kosthold påvirker kolesterolnivået i blodet. Høyt kolesterolnivå er risikofaktor nummer en for hjerteinfarkt. Vi har et godt grunnlag for å slutte at kostholdet har hatt stor betydning for. Legger du om kosten, kan det være med på å senke høyt kolesterol. Et hjertevennlig kosthold kan redusere kolesterolet med 5-prosent.


Høyt kolesterolnivå er en viktig risikofaktor for hjerteinfarkt.

Selv om stadig færre nordmenn dør av hjerteinfarkt er det fortsatt den viktigste . Et sunt kosthold er med på å forebygge demens og hjerte- og. Et høyt inntak av mettet fett fører til økt kolesterol, som fører til økt risikoen for . Det er allment akseptert at høyt kolesterol er en av de viktigste risikofaktorene for. Når du skal lage mat, kan det først og fremst være lurt å lese . Sunn kost kan senke kolesterolnivået på bare ti dager viser ny forskning.


Har du for høyt kolesterol, kan du med enkle grep påvirke kolesterolet ditt i riktig retning ved hjelp av kostholdet, sier ernæringsfysiolog Kari H. Som du sikkert er klar over er høyt kolesterol, spesielt LDL, forbundet med økt risiko for hjerte- og karsykdom. Saken fortsetter under bildet KOLESTEROL: Endringer i kostholdet kan. Du kan derimot ikke kjenne på kroppen om kolesterolet ditt er høyt, . Høyt kolesterolnivå øker risikoen for hjerteinfarkt og andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg