onsdag 17. februar 2016

Hvor lenge varer kyssesyken

Normalt varer kyssesyken i to til fire uker, men enkelte vil oppleve å være syke enda lenger. Fikk konstatert kyssesyke hos legen for ca uker siden. Kyssesyke skyldes et virus som overføres blant annet ved kyssing - særlig hos ungdom.

Kyssesyke, mononukleose, er en infeksjon med Epstein-Barr virus (EBV),. Om dere har hatt kyssesyken - hvor lenge var dere på deres aller, aller verste. Kyssesyken, eller mononukleose som den også kalles, er en smittsom virussykdom.


Normalt forløper kyssesyken ukomplisert og varer i to til fire uker.

Men uansett - spørsmålet mitt er altså om det er noen som har hatt kyssesyke og følt seg friske igjen lenge før man begynte å utvikle ME? Kyssesyke (mononukleose) er en virusinfeksjon som hovedsaklig rammer ungdom og. Hvor lenge man skal unngå dette varierer i kildene fra 1-måneder.


Jeg har lest at symptomene pleier å gå over etter 1-uker, men at man kan bli slapp i et par måneder etterpå. KYSSESYKE: Vanligst er symptomer som slapphet og uopplagthet, før man. Det kan ha sammenheng med hvor lenge man kan smitte andre . De fleste med kronisk utmattelse etter kyssesyke blir friske, men det varierer hvor lang tid dette tar, sier . Inkubasjonstiden er 30–dager, og man er smittebærer så lenge man har akutte symptomer.

Som oftest er det kyssing (derav oppnavnet Kyssesyke), lån av andres flasker og hosting som er årsakene til. Gå til Hvor lenge må man holde seg i ro etter kyssesyken? Kyssesyken kan føre til kronisk tretthetssyndrom - ME - postviralt tretthetssyndrom. ME ved uklare symptomer hvor kraftløshet er blant symptomene slik . Kyssesyke (mononukleose) er en sykdom med symptomer som varierer veldig. Med andre ord kan smittsomheten vare mye lengre enn bare i . Det å få kyssesyken som voksen er mye verre enn å få den som barn.


Hvor lenge varer sykdommen sånn gjennomsnitlig? Så gikk jeg til legen og fant ut av av kyssesyken da. Forekomsten av kyssesyke øker i tenårene samtidig som sykeligheten.


Typiske symptomer ved kyssesyke er sår og vond hals, hovne mandler og hovne. Kyssesyken varer normalt 1-uker, men enkelte kan være slappe og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg