onsdag 3. februar 2016

Syfillis

Antall diagnostiserte tilfeller av smittsom syfilis i Norge var i mange år stabilt, men etter ca. BufretLignendeInfeksjonen er svært sjelden i Norge, men det er sett en liten økning de siste årene. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom som er forårsaket av bakterien Treponema pallidum.

Sykdommen er nå relativt sjelden i Norge, og smitten . Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom som forårsakes av bakterien Treponema pallidum. Syfilis er i dag en sjelden sykdom i Norge. Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom som skyldes spiroketbakterien (Treponema pallidum.) Sykdommen er relativt sjelden i Norge, og sees oftest hos .

Syfilis, seksuelt overført sykdom forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Bejel (endemisk syfilis), yaws og pinta er sykdommer som alle er . Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon. Syfilis er en kjønnssykdom som smitter ved sex, inkludert oralsex.


Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Syfilis er en seksuelt overført sykdom som skyldes bakterien Treponema pallidum. Syfilis er en kjønnssykdom som skyldes en bakterie (Treponema Pallidum). Syfilis kan være medfødt hvis moren har hatt infeksjonen under graviditeten.


Siden syfilis er så sjelden i Norge nå, blir du ofte henvist til spesialist om det er mistanke om smitte.

Du kan også oppsøke spesialist direkte om . Primær, sekundær og tidlig latent syfilis er relativt sjelden i Norge, men de siste årene har det vært diagnostisert et jevnt høyt tall nysmittede . Sekundær syfilis: influensalignende symptomer, generell lymfeknutehevelse, hudforandringer. Tertiær syfilis: Alvorlige symptomer fra hjerteog karsystemet samt . Syfilis er en seksuelt overførbar sykdom. Den skyldes en bakterie, og kan behandles med penicillin. Infeksjon med spiroketen Treponema pallidum. Overføres seksuelt og transplacentært (kongenitt syfilis).


Syfilis er blitt en sjelden sykdom i Norge. Syfilis (lues) er en kjønnssykdom som er fremkaldt av en bakterie (T. Pallidum). Smitte skjer nesten utelukkende ved seksuelt samvær. Syfilis er en seksuelt overført infeksjon som forårsakes av bakterien Treponema pallidum.


Fra å være nesten utryddet, stiger antall tilfeller av syfilis for andre år på rad. Det ligger an til å bli det store syfilisåret, sier overlege Turid . Syfilis smitter vanligvis ved seksuell kontakt gjennom små sår i hud eller slimhinner. Ubeskyttet sex med risikopersoner (f.eks prostituerte og narkomaner) øker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg