tirsdag 9. februar 2016

Astma symptomer voksne

Med riktig behandling kan du kontrollere symptomene. De fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Noen får imidlertid astma senere i livet. ASTMA: Flesteparten som utvikler astma i voksen alder er kvinner. Voksne personer kan brått få pustebesvær og andre symptomer på astma.


Akutt astma er et astmaanfall med umiddelbart behov for behandling.

De fleste astmatikere vil oppleve akutt astma, og hos mange debuterer tilstanden med et . Det er en relativt vanlig sykdom hos både barn og voksne. Og de fleste voksne med astma har milde symptomer, og kan oppleve lange perioder med symptomfrihet. Dersom astmaen er mer alvorlig, er prognosen noe . Mens kols gir varig nedsatt lungekapasitet, vil astma først og fremst vise seg. Noen har bare milde astmasymptomer og merker lite til sykdommen i det daglige. Vanligvis vil det ikke være så svingende forløp av astma når men blir voksen.


Ved akutt astmaanfall hos voksen ses ofte: Engstelig og urolig pasient. Vanligvis opptrer ikke et akutt astmaanfall hos voksne helt uforberedt. De fleste har på forhånd kjent at det har vært ”noe galt med pusten” og har allerede . Arvelig astma forekommer ofte sammen med eksem og allergi.


Forekomsten av astma blant voksne ligger på ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg