onsdag 10. februar 2016

Langvarig oppkast hos barn

Den mest alvorlige årsaken til hodepine og oppkast om natten og om morgenen hos barn er høyt trykk inne i hodet, f. Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber.

Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Han hadde diaré i går og i dag, og det ser ut som om oppkastet helst kommer i.

Jeg var hos fastlegen to ganger og ble henvist til Ullevål. Infeksiøs gastroenteritt hos barn under måneder er sjelden. Eldre barn og voksne: Langvarig eller fulminant klinikk eller betydelig redusert.


Spesielt ved pågående oppkast er det viktig at barnet får væske i små mengder av gangen. Kvalme, brekninger og oppkast er som oftest en forbigående lidelse. Oppkast hos større barn kan også være uttrykk for psykisk belastning, . Men hos noen barn, kan oppkast være en årsak til bekymring.


For eksempel kan prosjektil oppkast hos barn være farlig, da det kan indikere en alvorlig . Man bør ha lav terskel for å kontakte lege ved kvalme og oppkast hos små barn og eldre. Sykehistorien og ledsagende symptomer vil gi viktige . Det er viktig å sørge for å erstatte væsketapet hos barn. Ved diaré er det vanlig å ha oppkast, magesmerter og feber i tillegg til hyppig, løs og vanntynn avføring. Langvarig diaré i kombinasjon med magesmerter, kramper i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg