mandag 15. februar 2016

Hepatitt b vaksine

Hepatitt B-vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet forbarn med foreldre fra land med høy forekomst av sykdommen. Dette blir en del av barnevaksinasjonsprogrammet. Hepatitt B er en infeksjon med et virus som angriper leveren.


Infeksjonen kan være så mild at forløpet er uten symptomer. De som er i risikosonen for å bli smittet av hepatitt B, bør vurdere vaksinasjon for å forebygge sykdom. Hepatitt B smitter også ved seksuell kontakt og ved blod og blodoverføring, akupunktur, piercing og tatovering. Hepatitt B‑vaksine gis til smitteutsatte personer. Fra 20har barn av foreldre fra land utenfor lavendemiske områder fått hepatitt B vaksine som en del av barnevaksinasjonsprogrammet i Norge.


Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes hepatitt B-virus. Viruset finnes i blod og i blodholdige kroppsvæsker. Smitte skjer gjennom slimhinner eller skadet . Hepatitt B viruset kan føre til akutt leverbetennelse som kan føre til kronisk bærertilstand.


Om ønskelig kan en ta en kombinert hepatitt A+B vaksine. Hepatitt B er en svært vanlig virussykdom i u-land; milliarder mennesker er. DOBBEL: Twinrix gir effektiv beskyttelse mot både hepatitt A og B. Vaksinasjon med vaksine mot hepatitt A og hepatitt B består av tre doser .

En viktig endring er at ”Personer som utsettes for smittefare under utøvelsen av yrket” ikke lenger er nevnt som en indikasjonsgruppe for hepatitt B-vaksinasjon. Alle medisiner og vaksiner forårsake bivirkninger, men i noen tilfeller disse er svært mild og kanskje ikke være synlig. Generelt, hepatitt B-vaksine bivirkninger er . Vaksinering ved og måneder gir raskest immunrespons. Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren.


Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker. Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. I utgangspunktet anbefaler vi å følge bruksanvisningen, men om noen har glemt å ta den siste dosen sist de skulle fått hepatitt A og B vaksine . Hepatitt B smitter via blod og seksuell kontakt, har gitt utbrudd og ses.


Hepatitt B-vaksinen innlemmes i barnevaksinasjonsprogrammet fra 1. NY PÅ PROGRAMMET: De fleste land i verden har inkludert hepatitt B-vaksine i sine barnevaksinasjonsprogram. Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom. Det finnes en meget effektiv vaksine mot hepatitt B. Studenter i medisin, odontologi, bioingeniørfag og spesialsykepleie får vaksine mot hepatitt B på blå resept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg