fredag 5. februar 2016

Mineraler i mat

Mineraler, eller mineralstoffer, er uorganiske stoffer som kroppen trenger. Eksempler er kalium, kalsium og fosfat som kroppen trenger tilførsel . Her får du en kortfattet innføring om de viktigste mineralene – hvilke oppgaver de har, anbefalt inntak og mat.

De fleste får i seg nok kalium gjennom maten. Mineraler er uorganiske stoffer som kroppen selv ikke klarer å. Vi finner natrium hovedsakelig i salt, ferdigprodukter og hermetiske matvarer. Mineraler, eller mineralstoffer, omfatter uorganiske stoffer som kroppen trenger i relativt store.

Mineraler må inn m​​​ed maten; Ikke få i deg for mye mineraler. Les mer om de viktigste mineralene og hvor du finner dem. Jern finnes i to forskjellige former i kosten: mat fra dyreriket som i kjøtt, fisk, blodmat og fjærkre, og i . Huskelappen Mineralstoffene kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og . EU-kommisjonen begynte arbeidet med å utarbeide felles maksimums- og minimumsgrenser for innhold av vitaminer og mineraler i . Mineraler är näringsämnen som håller dig frisk och kry! Din kost bör innehålla nyttig mat som är riklig på olika mineraler!


Vitamin A, retinol, er et fettløselig vitamin som finnes i animalske matvarer. Kalsium er det mineralet som det finnes mest av i kroppen. Mineralene finnes enten naturlig i maten, eller tilsettes i grunnstoff- eller mineralform, som for eksempel kalsiumkarbonat eller natriumklorid.


Mineraler, som blir absorbert av planter og dyr fra jorden, er naturlige elementer som er nødvendige for funksjonen av menneskekroppen. Vitaminet finnes i de fleste matvarer (mest i kornvarer), og man trenger jevnlig tilførsel siden det ikke lagres i kroppen. Mangel ses sjelden i Norge, men ved lavt . Kroppen opptar lettest stoffer den oppfatter som mat; organiske forbindelser som finnes i f. Som en hovedregel opptas også mineraler og . Mineraler og sporstoffer, uorganiske grunnstoffer som har viktige oppgaver i kroppen og derfor må tilføres gjennom mat og drikke.


Brist på mineraler kan ofta ge specifika sjukdomssymtom samtidigt som stora mängder . Vitaminer, mineraler og sporstoffer kalles med en fellesbetegnelse for. Det er få matvarer som inneholder vitamin så for å oppnå et tilstrekkelig inntak . Mineraler er fellesbetegnelse på grunnstoff som finnes i kroppen og som oftest må tilføres gjennom maten vi spiser. Vi grupperer gjerne mineraler i: mineraler . Mineraler og sporstoffer er grunnstoffer som finnes i naturen og i matvarene vi spiser.


Noen av dem er bundet til proteiner og andre stoffer i maten. STYLE=border-color: #0000BORDER=HSPACE=Tekst: '.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg