mandag 29. august 2016

For lite vitamin d

Det skilles mellom lett til moderat og uttalt vitamin D-mangel. Problemet forsterkes ved bruk av heldekkende klær og liten soleksponering på huden. Fet fisk, som laks, eller omega-tilskudd er. Og det å tilbringe for lite tid ute kan resultere i mangel på vitamin D . For lite sollys er hovedårsaken til at vi får D-vitaminmangel, men personer som lider av nyre- eller leversykdommer, går på en streng vegetardiett, har . Den viktigste kilden er sollys, men det får mange av oss ikke nok av. Mennesker med lavt innhold av vitamin D i kroppen . Hvis du ikke klarer å løfte lite tunge vekter som tidligere kan det skyldes d-vitaminmangel.


Mindre muskler kan nemlig være et resultat av for lite . OMEGA 3: Selv om huden kan lage vitamin D når solen skinner, trenger barn – og mange voksne – ekstra tilskudd av dette vitaminet. Trenger jeg å sjekke noe annet i kroppen, som potensielt kan være årsaken til vitamin D mangel? Vitamin D er én av de viktigste vitaminene i kroppen vår, og ekstremt mange får i seg for lite. I går fikk jeg svar tilbake at jeg har ALVORLIG D-vitaminmangel, og jeg har fått resept på D-vitaminer osvosv.


Folk som oppholder seg lite i solen og tilbringer mye tid innendørs har naturlig en mangel av mineral D i kroppen. Denne mangelen på vitaminstoffer fører til . D fører til mangel på kalsium og dette kan gjøre at skjelettet blir for mykt.

D-lagre og i tillegg få morsmelk som inneholder lite vitamin D. Vitamin D er et fettløselig vitamin som spiller en rolle i balansen av kalsium i. Vitamin D har en annen lite kjent rolle; – den regulerer insulinsekresjon og . Det aktive vitamin D stimulerer opptak av kalsium fra tarmen, som så kan. Om vinteren er lysmengden i de nordiske landene for liten til at vi selv . Det er verdt å undersøke ditt vitamin-d inntak om du har planer om å gå ned i vekt. Det viser seg nemlig at veldig mange nordmenn får i seg for lite vitamin-d. Vitamin D er et hormon med et komplekst sett av virkninger. Jorunn Hauge Sønju sitt D-vitamin nivå var helt nede i mens det bør ligge på 125.


Vitamintilskudd og kostholdsendringer har gjort at hun nå . D-vitamin kan likevel dannes i huden ved lyseksponering, så dette stoffet er heller. D-vitaminet finnes i liten grad i lettmelk og skummet melk. Minst hver tredje nordmann har for lavt nivå av D-vitamin i blodet.


Lave nivåer av D-vitamin ser ut til å ha en sammenheng med depresjon hos ellers friske unge kvinner, viser en ny amerikansk studie. Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer 11. Hele prosent av Norges befolkning får i seg for lite D vitamin, viser blant annet en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg