tirsdag 9. august 2016

Bihule

Du merker fort om den snørrete nesen din skyldes tette bihuler om du bøyer deg framover, og da kjenner et skikkelig trykk bak neseroten og . Bihuler, nesens bihuler, luftfylte hulrom som finnes i visse ansiktsknokler, og som har forbindelse til nesehulen eller nesesvelgrommet. Det er flere hulrom i ansiktsskjelettet som har åpning til nesen. Disse hulrommene kalles bihuler og er kledt med slimhinne slik som i nesen. BihulebetennelseBihulebetennelse, kronisk - NHI.


BufretLignendeBihulene er hule luftlommer i ansiktsbena og hodeskallen. Vi skiller mellom kjeve-bihulene, panne-bihulene, og et par mindre bihuler som befinner seg ved .

Bihuler som er tette får en til å føle seg tung i hodet. En innsender har funnet noe som kan være til hjelp. Bihulebetennelse er en akutt eller kronisk betennelse i en eller flere av nesens bihuler. Bihulebetennelse oppstår vanligvis i forbindelse med . Bihuler er luftfylte lommer bak den benete delen av ansiktet.


Hver av de åtte bihulene har en liten åpning ut til nesehulrommet, hvor slim og . Disse hulrommene kalles bihuler og er kledt med slimhinner slik som i nesen. Bihulene deles gjerne inn i kjeve-bihulen og panne-bihulene, i tillegg har vi et par . Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg