onsdag 17. august 2016

Væskefylte blemmer

Vi regner at alle typer blemmer, store eller små, er forårsaket av skade av vevet i huden. I denne artikkelen kan du lese mer om ulike årsaker til blemmer. Utslettet består av små eller større væskefylte blemmer og eventuell rødflammethet i huden.


Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet . For dager siden - Blemmesykdommer, bulløse sykdommer, gruppe av kroniske hudsykdommer karakterisert av spontant oppståtte væskefylte blemmer i huden, . Blemmer er små, væskefylte puter som kan opptre på huden. Væsken i disse blemmene kan være klar, hvit, gul eller blandet med blod. Brennkopper (impetigo) er væskefylte blemmer eller sår i huden som skyldes infeksjon med bakterier.


Brennkopper smitter lett og barn bør holdes hjemme til . Først er prikkene små og røde, før de hovner litt opp og blir til væskefylte blemmer. Blemmene vil tørke inn og dekkes av skorper som etter hvert faller av. Etter hvert vil væskefylte blemmer bli synlige. Herpesutbrudd forekommer vanligvis i ansiktet eller . Får fra tid til annen væskefylte blemmer på hendene. Klemmer jeg hull på dem blir det tørr hud på området.


Infeksjonen gir små, væskefylte og røde blemmer som kan klø og være smertefulle, men de heles som regel av seg selv.

Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og håndflaten. Klør man og lager hull på blemmene, kan det oppstå betennelser. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hu eventuelt med væskefylte blemmer.


Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, . Huden blir ofte rød og det kan eventuelt dannes små væskefylte blemmer. Utslettet kan spre seg til resten av foten og eventuelt andre områder av kroppen. For mye sol kan gi solforbrenning med rød og hoven hud og væskefylte blemmer. Langvarig soling har en opphopende virkning, og skader i huden kan utvikle . En spesiell type brennkopper har væskefylte blemmer. Blemmene revner ganske fort og etterlater en glatt, blank sårflate.


Disse cystene er små væskefylte blemmer, som kan vokse å bli opp til en cm i størrelse. De er helt ufarlige, og som regel gis ingen behandling. Har du noe på huden rød hud flekker med væskefylte blemmer så har du helvetesild.


Denne lidelsen har sin opprinnelse i den vannkoppevirus, . Nå er det mange slike blemmer, som klør og gjør vondt. Dette med ubehag når jeg tisser, har så . Rundt munnen får den rammede rødt utslett og ømme, væskefylte blemmer. Blemmene har lett for å sprekke og gir da små sår i huden.


Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg