mandag 8. august 2016

Migrene

Migrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 4-timer. Smertene er ofte ledsaget av kvalme og brekninger, lysskyhet og lydfølsomhet. BufretLignendeMigrene er anfall med ensidig, pulserende hodepine som varer 4-timer.

Migrene gir ofte dunkende og pulserende smerter i motsetning til vanlig hodepine. Du bør sjekke med din lege om du er plaget av migrene. Migrene har noen spesielle symptomer som skiller seg fra hodepine.

Migreneanfall gir kraftige smerter eller pulserende følelser på en side av hodet. Migrene kan også ha ulike synsforstyrrelser som symptom. Ordet migrene er avledet fra gresk ημικρανίον . Migrene er anfall av hodesmerter - ofte halvsidige - der du samtidig kan ha kvalme, brekninger, lydoverfølsomhet og lysskyhet.


Migrene er en episodisk hodepineforstyrrelse som kjennetegnes av anfall med oftest unilateral hodepine av pulserende karakter, som . Migrene hos barn og tenåringer kan være svært smertefullt og hemmende. Profylakse: Betablokkere er førstevalg (propranolol, metoprolol, timolol og atenolol). Migrene er en form for hodepine som kommer anfallsvis, og ledsages av kvalme, lys- og lydskyhet.


Mellom anfallene er pasienten frisk, men under migreneanfall kan både hodepine og ledsagende symptomer være svært . Rundt prosent av norske kvinner opplever migrene. Men under graviditeten forandrer sykdommen seg for mange. Man skal være oppmerksom på at migrene kan forekomme helt ned i spedbarnsalder. Små barn har vanskelig for å formidle seg, og som oftest . Migrene gir en kraftig og ofte pulserende hodepine. Hos de fleste er smertene på den ene siden av gangen.


Tilbakevendende hodepine er ofte migrene eller spenningstype hodepine. Kronisk daglig hodepine er definert som hodepine på mer enn 15 . Migrene oppstår hos omtrent av befolkningen i løpet av livet. Sandvika Nevrosenter er spesialister på migrene og har korte ventelister.


For ungdom som er plaget med migrene eller hodepine, tilbys det nå et kurs for forebygging og behandling hos Sandvika Nevrosenter. Migrene er en oftest halvsidig, bankende, anfallsvis hodepine. Den kan ses i alle aldersklasser, men debuterer sjelden etter årsalder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg