tirsdag 9. august 2016

D vitaminer no

Nå kan du få D-vitamin til fast lavpris - kun kr 19- for måneders forbruk. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. D fra kosten kan du prøve Vitamin D-kalkulatoren på melk.

Vitamin D dannes i huden under solstråling (UVB-stråling) og tas dessuten opp i tarmen fra vitamin D-holdig ernæring eller fra kosttilskudd. Vitamin D er viktig for skjelett og immunforsvar. Vi får det fra fisk, egg, margarin, tran og sollys.


Vitamin D gjør at skjelettet kan ta opp kalsium.

De siste årene har mediene vært fylt av historier om at vitaminet er bra mot mange andre ting også – for eksempel . Når mørketida kommer vil mange av oss mangle D-vitamin fordi vi ikke får nok sol. Men kanskje kan vi få i oss mer D-vitamin med en ganske liten dose kunstig . Vitamin D er fettløselig, dvs det kan ikke skilles ut i urinen. Det aktive vitamin D stimulerer opptak av kalsium fra tarmen, som så kan . En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen.


OMEGA 3: Selv om huden kan lage vitamin D når solen skinner, trenger barn – og. Man må se med både D-vitamin-øyet- og hudkreftøyet, skriver Johan Moan og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg