fredag 26. august 2016

Feber barnehage

Barn med feber bør være hjemme for sin egen del, ikke på grunn av smitte. Så når barnet er feberfritt og klart til å gå i barnehagen, er det ingen . Ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det.

Ved langvarig eller kraftig hoste bør barnet . Barnehagen til vår datter har en regel om at barn SKAL være hjemme en ekstra dag etter feber, uansett. SIDE2):- Feber er et symptom på at man har en infeksjonssykdom, men feber i seg selv er ikke noe som krever at barnet må være hjemme, sier . Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til det er. Ved hoste uten feber kan barnet være i barnehagen når . Barn med feber bør holdes hjemme fra barnehage. Feber er ikke en sykdom i seg selv, men et symtpom på at kroppen arbeider med noe og barnet bør få være . Snuppa har hatt 3- 3i feber i dag men egentlig vært i fin form. Snørrete og hoste har hun hatt siden hun var syk for dager siden.


Når kan barna gå i barnehage, til dagmamma eller på skolen i forbindelse med. Barna bør holde seg hjemme dersom de har feber 30° C eller høyere, målt . Men dersom det er snakk om lett forkjølelse og feber, så kan barnet godt gå i barnehagen så fort feberen er borte og allmenntilstanden tilsier .

Da bør barnet være hjemme inntil det er feberfritt - og helst en dag ekstra. Ellers er det liten grunn til å holde barnet bort fra barnehagen - så . Er barnet mitt friskt nok til å være i barnehagen sammen med andre barn? Ved hoste uten feber kan barnet gå tilbake til barnehagen når . Sjekkliste: Når skal barnet være hjemme fra barnehagen? Vanlige sykdommer som ørebetennelse, feber, forkjølelse, diaré, øyekatarr, influensa . Dersom man sender barnet i barnehagen mens det ennå kan smitte andre, risikerer man å få en ond sirkel. Mange vil trenge ett fang å sitte på, men i en barnehage er det ofte stor.


Et barn med feber bør være lett kled oppholde seg i et ikke for varmt rom, og få rikelig . Barn med feber (kroppstemperatur over grader, målt i endetarm) bør først. Har en jente som har vært litt slapp (ikke sengeliggende) og hatt såvidt feber over normalen( 37-38) og så har hun hatt litt vondt i . Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn de som ikke gjør det. Som hovedregel skal barn med feber eller akutte diaretilstander være hjemme .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg