onsdag 31. august 2016

Hoste opp slim

HVA SLAGS HOSTE HAR DU: Husk at tørrhoste og slimhoste behandles forskjellig. Ved slimhoste må slimet få komme opp, og da bør man . Slimhoste er en såkalt produktiv hoste, og har som funksjon å få slimet opp fra luftveiene.

Det er viktig å få hostet opp dette slimet når du er forkjølet, hvis ikke . Visste du at det er ulike former for hoste og at disse ofte blir behandlet på forskjellige måter? Vi lærer deg forskjellen på tørrhoste og slimhoste og gir deg noen . Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig.

Slimhoste er produktiv hoste, det vil si at hosten har en viktig. Slimløsende medisin tynner ut slimet, slik at det blir enklere å hoste opp. Har du kols er det sannsynlig at du har økt slimproduksjon i lungene.


Hvis du sliter med å få opp sekretet kan det hjelpe godt å drikke litt,. I tillegg kan mye og langvarig hoste irritere luftveiene slik at de produserer mer slim. Dersom du hoster opp blodtilblandet slim, bør du straks søke lege, og det samme om du har hostet opp gulgrønt slim i flere uker. Når man er forkjølet er hoste et vanlig symptom, enten slimhoste eller tørrhoste.


Hoste er vanlig under og etter ordinære luftveisinfeksjoner. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten.

Tonstad Scheen anbefaler hostesaft mot slimhoste for denne typen hoste. Den skal gjøre slimet mer tyntflytende, og dermed lettere å hoste opp .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg