mandag 22. august 2016

Vitamin a kilder

Opptak av vitamin A er avhengig av fett i kosten og en normal fettfordøyelse. Gode kilder til retinol er leverpostei, h-melk, ost, smør, beriket margarin og fet fisk. Viktigste naturlige kilder til vitamin A. Lever, leverpostei, fet fisk (makrell, laks, ørret, sild), egg, margarin, helmelk, smør og ost. På verdensbasis er vitamin A-mangel et problem, 500.


Kilder til vitamin A i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin A; Hva skjer ved . Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for.

Tegn på for mye A-vitamin; Retinol; Karoten; Gode kilder. Vitamin A er et fettløselig vitamin som tas opp i tarmen sammen med fett. Vi har to typer vitamin A i kosten fra vegetabilske og animalske kilder.


Vitaminer er næringsstoffer som kroppen trenger for en lang rekke prosesser blant annet for å. Viktige kilder til vitamin C er frukt og bær, grønnsaker og poteter. Fet fisk og lever inneholder mye A-vitamin. Egg og melkeprodukter er også rike på vitamin A. Naturlige matvarer som kjøtt, frukt, grønnsaker, kornvarer, planteoljer eller brødmat kan ikke regnes som gode vitamin D-kilder.


Preformet A-vitamin får vi fra animalske kilder, mens planter inneholder karotenoider, som dannes ved fotosyntesen.

Appelsiner er kjent som en god kilde til vitamin C, men det mange ikke vet er at paprika faktisk inneholder fire . Andre gode vitamin K-kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt og frukt. Du finner også vitaminet naturlig i avokado, vindruer og noen . Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok. De viktigste kildene i norsk kosthold er fisk, egg, margarin . Vitaminene må derfor tilføres via kosten, med unntak av vitamin K og flere av. Matvarer: Kilder til vitaminer i norsk kosthold (tabell) . Folat (folsyre, folinsyre, vitamin B9) er et vannløselig vitamin av.


Veganere rådes til å forsikre seg om at kosten inkluderer pålitelige kilder til dette viktige vitaminet i kosten (4). Vitamin Blagres i kroppen, og lagrene kan . I hverdagskosten er grove kornprodukter og kjøtt de viktigste kildene til B1-vitamin. Her er listen over matvarene som inneholder mest av dette . C HER DA: Appelsin og spinat - faktisk like gode kilder til c-vitamin.


LES OGSÅ: Hvilken juice inneholder mest c-vitamin? Bakgrunn: Sollys er en viktig kilde til vitamin da kroppen kan produsere dette selv ved at huden eksponeres for UV-stråler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg