fredag 12. august 2016

Tredagersfeber

Barnesykdommen få kjenner til, og nesten alle barn får den. Tredagersfeber er navnet på en infeksjonssykdom som rammer barn. Tredagersfeber kalles også fjerde barnesykdom, Erythema subitum eller Roseola .

Tredagersfeberen (også kalt fjerde eller sjette barnesykdom) forekommer helst blandt barn i alder mellom måneder og tre år. Tredagersfeber er en av de mest vanlige i barnets første leveår. Man antar at sykdommen er forårsaket av et virus i herpesgruppen. Tredagersfeber er en ufarlig barnesykdom med utslett som forårsakes av to herpesvirus (humant herpesvirus-(HHV 6) og humant herpesvirus-(HHV 7), også . Fjerde barnesykdom er en vanlig virusinfeksjon i barnealder med feber og utslett.


Se video av utslett,og lær tiltakene du selv kan gjøre for barnet. Tredagersfeber er en barnesykdom som rammer de fleste barn i alderen måneder til år. Sykdommen forårsakes av et virus, humant herpesvirus type 6 . De fleste barn smittes av den fjerde barnesykdom i løpet av de tre første leveårene. Aller hyppigst ser en sykdommen når barnet runder ett år. Noen som har barn som har hatt tredagersfeber og som har fått utslett i ansiktet?


Lillemor hadde høy feber (40) fra tirsdag til. Snarveier: Vannkopper; Meslinger (morbilli); Røde hunder (rubella); Exanthema subitum (den fjerde barnesykdom, den sjette barnesykdom, tredagers feber) .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg