mandag 15. august 2016

Kortisonsprøyte allergi

Allergisesongen begynner stadig tidligere. De som er allergiske mot or eller hassel kan avhengig av bosted får symptomer allerede i februar og . Det finnes flere ulike allergimedisiner og behandlinger hvis man er allergisk mot f. Nesespray med kortison (glukokortikoider) kan hjelpe mot allergi. Kortison sprøyte pga allergi, hvor lenge varer virkningen. Kortison tilhører en medikamentgruppe som kalles steroider eller.


Puls' faste huslege, Jørgen Skavlan uttaler at kortisonsprøyte er trygt.

Jeg tok en kortison-sprøyte i frb med allergi denne sesongen. Jeg turte ikke ta sprøyta, enda jeg var så dårlig av allergi at jeg svimte av pga . Legemidler i praksis - Glukokortikoidinjeksjoner er blitt brukt i behandling av pollenallergi i mer enn år. Det jeg ville gjort hvis istedetfor kortison: få satt igang et vaksinasjonsprogram hvor man blir utsatt for de stoffene man er allergiske mot slik at man gradvis . Den gjelder kun for allergi mot gresspollen.


Han fremholdt at en kortisonsprøyte beskytter mot allergiplager i flere uker, og at den overhodet . Dessverre er svaret ja, og dessverre har kortison mange mulige bivirkninger. De som ikke blir bra av allergitabletter, nesespray og øyedråper, kan gå til sin fastlege og få en sprøyte kortison. Allergi vaksinasjon er ikke for meg, tålte det ikke da det ble prøvd.


Mange leger vegrer seg for å sette kortisonsprøyter på allergikere fordi de frykter bivirkninger. Det betyr at du bør være veldig plaget av allergien før du går til det skritt å benytte kortison mot den. Ved én gangs injeksjon i året behøver en . Tatt som sprøyte i ledd eller rundt sener er også kortison å anse som trygt,. Det er noe usikkerhet vedrørende eksakt tidslengde kortison er i kroppen. Allergi og kortisonsprøyte - posted in Helse: Kan man ta kortisonsprøyter for allergi i året?


Tenker å ta en nå om noen dager, deretter ta en til . Obs: Allergisk kontaktdermatitt mot et kortison er vanskelig å oppdage. Mistanke oppstår når behandlingen svikter eller pasienten får hurtige tilbakefall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg