fredag 26. august 2016

Artrose i kne

Det forventes at forekomsten av artrose i knærne vil øke, fordi vi . For ti år siden fikk jeg besøk av en pasient med store plager fra artrose i det ene kneet. Han hadde tatt røntgenbilde av kneet og fått vurdering . Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden. Ved artrose blir brusken i leddet gradvis slitt . Artrose eller slitasjegikt er en progressiv degenererende sykdom der leddbrusken. Det vanligste symptomet er smerter ved aktivitet, hevelse og vann i kneet, .

Artrose i kneleddet, også kalt slitasjegikt, er en vanlig årsak til kneplager. Vanligst er artrose i hofte, kne, ankel og skulder. Tidligere brukte man betegnelsen slitasjegikt på artrose.


Artrose innebærer at brusken som utgjør leddflatene i kneet gradvis smuldrer bort. Dette kan skje somen naturlig følge av aldersforandringer fordi brusken med . Kne artrose er en lidelse som er relativt vanlig. Gradvis nedbrytning av den støtdempende brusken i kneleddet gjør at knokkelen eksponeres og det kan oppstå . Jeg har tatt MR av venstre kne og fått flg svar:.


Slike utvekster er det første sikre røntgentegnet på en begynnende artrose (slitasjegikt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg