fredag 5. august 2016

Egenandel medisiner

Har du resepter som gjelder flere ganger, må du betale ny egenandel hver gang du henter medisiner tilsvarende tre måneders forbruk. Brukerbetaling skjer i henhold til Forskrift om egenandel for helse- og. I reglene heter det at dersom du får medisiner på blå resept, må du betale en egenandel på prosent av reseptbeløpet for hver utlevering.

Frem til man når grensen for frikort på 2​1kroner, må folk som er syke betale en andel av . En blå resept brukes som regel hvis du trenger medisin eller medisinsk utstyr i. Du betaler egenandel på av beløpet, men ikke mer enn 5kroner per . Når du har fått en blå resept betaler du en egenandel på av reseptbeløpet, men ikke mer enn 5kroner, hver gang du henter medisiner tilsvarende 3 .

Hva du skal betale i egenandel for medisin, vil bero på om medisinen er på blå resept, hvit resept eller er reseptfri. Folketrygdloven § 5-omtaler utgiftstaket som gir rett til frikort og hvilke egenandeler som hører inn under frikortordningen.

Stadig økende utgifter forbundet med legemidler er en stor utfordring for mange helsesystemer. Resultatet av økt pengebruk på legemidler kan . Da må legen søke i hvert enkelt tilfelle om å få refundert utgifter til medisiner. Minstepensjonister og barn under år er fritatt for å betale egenandel. De fleste tror at medisiner de får på blå resept er gratis, de forstår ikke dette med egenandel. Det er mange som synes at det er for dyre . Egenandelstak 1: Pasienten får frikort for egenandeler etter å ha betalt et visst beløp i løpet av ett kalenderår.


Tak for egenandeler i kategori er i 20satt til kr . Som syk kan du ha krav på å få dekket utgifter til medisiner av det offentlige. Gjennom ordningen blå resept, betaler du kun egenandel opp til . Du betaler bare en egenandel, mens staten betaler mesteparten av kostnadene. Egenandelen til medisiner på blå resept teller sammen med egenandeler hos . Dersom man bruker mer enn egenandelen på 15. Egenandel, den økonomiske andel en person dekker selv i forbindelse med en.


For medisiner sitter man til slutt igjen med en egenandel på 00-. En del par velger å søke refusjon for medisiner til privat forsøk, mens de . Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, kan du få frikort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg