onsdag 11. april 2018

Hvordan måle blodtrykk

Fagstoff: Vi måler blodtrykket for å finne ut om det er normalt eller ikke. Avvikende blodtrykk kan være tegn på sykdom.

Her kan du lese hvordan man egentlig kan måle hvor høyt blodtrykket er, og hvilke faktorer som kan spille inn på målingen. Slik måler du blodtrykket med Rossmax blodtrykksapparat til overarm. Først og fremst er det viktig at du er avslappet og i hvile når blodtrykket måles.

Du skal helst ha sittet eller ligget rolig i minutter før . Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Her finner du artikler om hvordan det er å leve med ulike tilstander og sykdommer . Vil du vite hvordan du måler blodtrykket, kan du lese videre her. Derfor er det ofte en fordel å måle blodtrykket hjemme i ro og mak.


Det er manglende fokus på opplæring og generelle kunnskaper om hvordan blodtrykket skal måles for å få et mest mulig nøyaktig måleresultat, . Bruk standard prosedyrer for måling av blodtrykk: bruk riktig mansjettstørrelse; mål blodtrykket hos sittende, avslappet pasient, med avslappet ”målearm”; mål . Blodtrykk skal måles på en standardisert måte. Dessverre så er det VELDIG FÅ allmennleger som gjør dette mest fordi det er svært vanskelig å gjennomføre i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg