mandag 9. april 2018

Høy feber voksne

Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk; Sykdommer som medfører høy feber hos barn, behøver ikke å gi feber hos voksne. BufretLignendeFeber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.


Hvis feberen blir meget høy - over 4grader. Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i . Det er så lenge siden jeg har vært syk nå, sikker 3-år siden, men i går kom feberen som kasta på meg. Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi febernedsettende medisin.

Pass derfor godt på hvis noen plutselig får høy feber, og kontakt lege dersom du er. Jeg tror jeg har influensa, har ikke vondt noe spesifikt sted (som ørebet. halsbet. ol). Hva er feber og når begynner den å bli farlig høy? Temperatur over grader regnes som høy feber, og stiger temperaturen over grader . Feber hos voksne regnes ved temperatur på over 3grader på morgenen eller over 3på kvelden. Dessverre kan høy feber hos voksne være et symptom på en rekke medisinske problemer.


Derfor kan bare høy temperatur ikke brukes som et diagnostisk . Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C. Det er når allmenntilstanden er dårlig, som ved høy feber ved infeksjonssykdommer.

Influensa Symptomer er høy feber, hoste, hodepine og muskelsmerter. For voksne: Drikk små porsjoner, men ofte. Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke.


Vi kan si at feber kommer som følge av en infeksjon i kroppen som får hjernen til å skru opp kroppens . Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Langvarig feber av ukjent opprinnelse kan defineres som en sykdom som varer lenger. Regelmessige episoder med høy feber hos liten gutt. Noe å lære av - Utredning av vedvarende feber og forhøyet senkningsreaksjon er en vanlig problemstilling ved en indremedisinsk avdeling. Noe å lære av fra Tønsberg - En år gammel kvinne ble innlagt i medisinsk avdeling etter å ha hatt feber i åtte dager.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 39. Barn får lettere feber enn voksne, de har en mer umoden temperaturregulering enn voksne,. Likevel er det viktig at en lege vurderer tilstanden ved høy feber eller . Feber er temperatur målt rektalt lik eller høyere enn 3°C.


Ved høy feber hos en pasient med nedsatt allmenntilstand er det i første . Dessuten vil økt stoffskifte som følge av høy feber kunne være en hard.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg