torsdag 12. april 2018

Hva inneholder vitamin d

Men det er svært få matvarer som inneholder vitamin D naturlig. Her er et eksempel på hva du kan spise, som illustrert i bilden øverst i . I Norge er også margarin, smør og noen melketyper tilsatt D-vitamin.

Det er viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder D-vitamin. Vitamin D er viktig for skjelett og immunforsvar. Jeg vil vite hva jeg kan ha i matpakka for å få i meg kalsium og d vitamin, men det var bra.


Kroppen lager selv vitamin D når du er ute i solen.

Vitamin D finnes i fet fisk, fiskerogn og lever. Viktig å huske at frukt og grønnsaker ikke inneholder vitamin D. Lommelegen forteller deg hvorfor vitaminet er så viktig, hva som skjer hvis du får. Biovit og de fleste multivitaminer inneholder også vitamin D. Vitamin D er et fettløselig vitamin som bidrar bl.


Da vil man ofte få beskjed om å ta tyggetabletter som inneholder kalsium og vitamin D. Hva er forskjellen mellom naturlig og tilsatt sukker? Det finnes dessverre ikke så mange matvarer som inneholder D-vitamin naturlig. Det skyldes at kroppen din primært er laget for å få i seg . Paprika inneholder fire ganger mer vitamin C enn appelsin. SIDE2): Finn ut hvilke vitaminer som hjelper mot hva. Vitamin D (kalsiferol) er et fettløselig vitamin.


En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Hva mest vannlege vitaminer finn du i denna maten ? Egg inneholder vitamin A, D og E, kalsium, jern, kalium, magnesium, sink, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg