fredag 13. april 2018

Rødehunder

Røde hunder, rubella, har en inkubasjonstid på 2-uker. Det betyr at det tar 2-uker fra man smittes, til sykdommen bryter ut. BufretLignendeRøde hunder (rubella) er en barnesykdom med utslett og feber.

Sykdommen har vanligvis et mildt forløp, men kan føre til alvorlig fosterskade hvis gravide . Røde hunder (rubella) skyldes rubellavirus. Sykdommen er vanligvis mil men hos gravide kan den føre til abort og alvorlig . Rubella (røde hunder) en vanligvis mild virussykdom som forårsakes av rubellaviruset.

Hos gravide kan rubella medføre abort og alvorlige . Røde hunder (Rubella) er en barnesykdom med utslett som forårsakes av rubellaviruset. Den er vanligvis en uskyldig barnesykdom med feber og et småflekket . Medisin › Blod og immunsystem › InfeksjonsmedisinBufretLignende8. Røde hunder, akutt virusinfeksjon som ledsages av et meslinglignende utslett. Sykdommen forårsakes av et RNA-virus i Toga-virusgruppen.


Røde hunder er en infeksjon forårsaket av rubellavirus. Sykdommen er sjelden i Norge fordi de fleste blir vaksinert. Akkurat som meslinger, er røde hunder en virussykdom.

Med tre til fire års mellomrom oppstår større eller mindre epidemier, men alt i alt er ikke sykdommen så . Røde hunder er en barnesykdom som skyldes infeksjon med rubella-virus. Kan gi hjerneskade, blindhet, døvhet, hjertefeil og død hos fostre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg