fredag 6. april 2018

Hva er omega 3

Omega er betegnelsen på flerumettede fettsyrer som har en dobbeltbinding på karbonatom nummer fra hydrogenkarbonenden. Fettsyrer er organiske syrer, som består av lange hydrokarbonkjeder med en karboksylgruppe i enden. Omega-3-fettsyre (også n-og ω-3) er betegnelsen på en familie av flerumettede fettsyrer som alle har én dobbeltbinding på karbonatom nummer tre fra .

OMEGA-FETTSYRER: Omega og fungerer som byggesteiner for kropp og hjerne, og vi trenger det for at kroppen vår skal kunne fungere . Omega-er en familie flerumettede fettsyrer som finnes i membranen til samtlige celler i menneskekroppen. Omega-3-fettsyrene kan omdannes til viktige . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.

Kroppen er avhengig av å få omega 3-fettsyrer fra maten vi spiser. Fra planter kan vi få den korte omega 3-fettsyren alfalinolensyre (ALA) og fra sjødyr kan vi få . Forskning viser at Omega-3-fettsyrer gir lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. Omega-3-fettsyrer kan redusere risikoen for hjerteinfarkt.


Omega-er en betegnelse på en familie av flerumettede fettsyrer som alle har en dobbeltbinding på karbonatom nummer tre fra hydrokarbonenden. Omega-fettsyrene EPA og DHA er essensielle fettsyrer som kroppen trenger for å fungere optimalt. Her har vi laget en enkel beskrivelse om hva Omega-er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg