tirsdag 10. april 2018

Matportalen no gravid

Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle. Gravide, ammende, barn og ungdom bør være forsiktig med energidrikker. Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Sjømat inneholder næringsstoffer som er essensielle for utviklingen til fostre og små barn.


Derfor bør gravide spise mer fisk enn de gjør i dag. Mat og drikke – informasjon til deg som er gravid (helsenorge.no). Det florerer av mer eller mindre godt dokumenterte kostholdsråd for gravide. Matportalen har også eget blåskjellvarsel. Når du er gravi er et sunt og variert kosthold viktig.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke,. Logg deg inn eller opprett en konto for å se mer fra Matportalen. Hvor ofte er det greit å spise sjømat når man er gravid? Det betyr at gravide bør være ekstra oppmerksomme.


Bakterien dør ved oppvarming, men overlever frysing, skriver Matportalen. Gravide bør ikke spise hvalkjøtt fordi det kan inneholde høye mengder kvikksølv. Mattilsynet ber gravide holde seg helt borte fra mykost etter at to fostre døde.


Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid overføres til barnet du bærer i. Utfylling av ”helsekort for gravide”,; Rutineblodprøver er Hemoglobin, og blodtypebestemmelse. Rått kjøtt kan inneholde toxoplasma, som er en parasitt. For å ivareta god kontinuitet gjennom graviditeten, vil du fortrinnsvis følges opp av samme.


Som gravid har man et økt behov for energi, vitaminer og mineraler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg