tirsdag 10. april 2018

Smerte i underlivet

Med underlivssmerter menes smerter i nedre del av magen eller kjønnsorganene hos kvinner (se tegning av underliv); Underlivssmerter kan komme stamme fra . Dette er en forholdsvis ny sykdom som gir smerter ved inngangen til skjeden, ifølge Senter for ung seksualitet. Til andre tider SIGNALISERER underlivet med smerter, men det kan være veldig vanskelig å finne ut av hvor smertene kommer fra.

BufretLignendeSmerter og ubehag i kvinners underliv. Mer enn én av tre kvinner vil oppleve smerter og ubehag i underlivet. Dette kan føre til dårligere livskvalitet generelt, og . Akutte smerter i underlivet hos kvinner kan ha ulike årsaker.

Her kan du lese om de årsakene som skriver seg fra sykdom eller tilstander i de . Det kan være årsaken til smertene i underlivet og er ofte en grunn til at sex. VULVODYNI: Tilstanden gir smerter i underlivet, ofte i forbindelse . Dersom du får blødninger utenom menssyklus, akkompagnert av stikkende smerter i underlivet, kan dette være cyster på eggstokkene som . Mange kvinner oppsøker gynekolog fordi de opplever smerter eller svie i underlivet. Det kan være mange årsaker til disse plagene, derfor er det viktig å foreta . Smerter, svie, kløe og dårlig lukt er underlivsplager du skal gå til legen med.


Sannsynligvis er det underlivssopp eller løpske bakterier, men det . De fleste kvinner får før eller senere problemer med sitt underliv, og ingen.

Smerter i underlivet kan være akutte, intense, kombinert med feber, blødning eller . Smertene kan komme fra ett eller flere av organene i underlivet, fra livmoren, egglederne, eggstokkene eller bukhinnen som omgir disse . Jeg har hatt noen rare og litt vage smerter i underlivet, særlig på venstre side. Det liksom stikker og iler litt nedover, og er ubehagelig. Noen kaller vulvodyni ”den skjulte smerte” fordi smerten er knyttet til. Hyppig bruk av medikamenter for behandling av ulike tilstander i underlivet kan føre til . Ved smerter i underliv og skjede bør lege kontaktes. Den naturlige syklus som fører til eggløsning og blødning en gang i måneden bygger på et finstemt samspill . Jeg har i ca en uke nå hatt tidvis smertefulle kramper eller tak i underlivet.


Kjennes ut som om noen tar tak og drar nedover mot gulvet. Endometriose kan gi smerter, barnløshet og andre plager. Navnet på tilstanden skulle tilsi at plagene sitter i bekkenet, men ved langvarige bekkensmerter er smertene ofte lokalisert i nedre del av mage, i underlivet og i . Vestibulitt er en tilstand som gir smerte i skjedeåpningen under samleie. Det føles som en brennende smerte i underlivet, og det vonde området blir ofte rødt. Jeg er en år gammel kvinne, som har smerter i venstre side av underlivet.


Pleie og vask av underlivet må gjøres skånsomt for å ikke irritere slimhinnene. Murring i magen, vonde tak i korsryggen og smerter i underlivet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg