fredag 6. april 2018

Bi polar

Bipolar lidelse eller manisk-depressiv lidelse (også kalt bipolar affektiv lidelse) er en psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser preget av . Pasientinformasjon › Psykisk helseBufretLignendeDe fleste av oss opplever opp- og nedturer i humøret. Hos personer med bipolar lidelse er humørsvingningene mye mer ekstreme.

Ved bipolar lidelse har man har unormalt store svingninger i stemningsleiet. Depressive, irritable og energiske faser er kjennetegn på bipolar lidelse. Personer med bipolar lidelse har sykdom som medfører perioder med ulike grader av oppstemthet og perioder med depresjon, ofte med lange gode perioder . Bipolar lidelse er en samlebetegnelse på psykiske helseplager hvor kraftige variasjoner i oppførsel og humør er noen av kjennetegnene.

Bipolar lidelse er en psykisk lidelse som gjør at humøret ditt og aktivitetsnivået ditt svinger mer enn hva andre mennesker opplever. Bipolar lidelse, moderne betegnelse for manisk-depressiv psykose og ikke-psykotiske psykiske lidelser som nevrobiologisk og klinisk er . Bipolar lidelse eller manisk depressiv lidelse er en psykisk lidelse, men kan like gjerne beskrives som en nevrobiologisk hjernelidelse som preges av ekstreme . Bipolar lidelse, også kjent som manisk depressiv lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved at stemningsleiet kan svinge mellom to ytterpoler. Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Hypo betyr under, så direkte oversatt blir det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg