torsdag 19. april 2018

Klamydia jenter

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen, og de fleste som er smittet,. Jenter kan få utført en gynekologisk undersøkelse der legen tar en . Klamydia er veldig vanlig blant unge opp til år.

Uten behandling kan klamydia blant annet gi nedsatt evne til å få barn. I gruppen 15-år er en større andel av jentene mer seksuelt aktive enn guttene i . Klamydia er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge. Infeksjonen skyldes bakterien Chlamydia Trachomatis og sykdommen er .

Klamydia er mest utbredt hos unge under år. Til enhver tid har om lag av seksuelt aktive unge klamydia. Unge jenter i Finnmark har dobbelt så høy forekomst ( prosent) av klamydiainfeksjoner sammenlignet med unge gutter ( prosent), kom . Noen som vet om jenter også kan testes for klamydia ved hjelp av en urinprøve eller må testen tas ved gynekologisk undersøkelse.


Upp till cirka 30personer provtas för klamydia varje år. Av dem är procent kvinnor och bara procent män. Hur många av er jenter vågar säga att ni . Klamydia er en sykdom som skyldes bakterien Chlamydia trachomatis.


Klamydia kan også trenge inn i celler i endetarmen og i øynene.

Klamydia-bakterien kan redusere evnen til å få barn både for gutter og jenter. På grunn av denne risikoen er det viktig å oppdage og behandle klamydia tidligst . Ja, apotekene selger en form for hurtigtester. Hvor lenge må man ha gått med klamydia før det kan føre til sterilitet? Får man alltid symptomer hvis man har klamydia?


Hvis en jente har hatt klamydia over noen tid uten å har merket det, kan hun få uregelmessig menstruasjon eller smerter i underlivet i områdene . FLERE FÅR DET: I et omfattende forskningsprosjekt har Kirsten Gravningen kartlagt forskjellene i klamydiaforekomst mellom gutter og jenter. Det var noen som fortalte meg at alle norske jenter har klamydia, så det kan jo bli interessant, forteller komiker Stephen Merchant på telefon fra . En fersk studie ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet viser blant annet at det er større risiko for å få klamydia når du møter . En urinprøve er den enkleste måten å teste seg for klamydia på, og på Tvibit bruker både gutter og jenter denne metoden. Klamydia er en seksuelt overførbar infeksjon (SOI: kjønnssykdom) forårsaket av bakterien chlamydia trachomatis. Kjær forklarer at hos de fleste vil klamydia opptre uten symptomer, men at.


Jenter: Smerter i underliv, ekstra utflod og blødningsforstyrrelser, . Jenter kan enten velge å ta en tisseprøve eller en pinneprøve, mens gutter får teste seg ved tisseprøve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg