onsdag 18. april 2018

Vanlig blodtrykk

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Blodtrykket som måles på legekontoret er det blodtrykket som måles i . Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt.

Høyt blodtrykk øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikoen blir høyere dersom du samtidig røyker, har høyt kolesterolnivå eller har diabetes. SVAR: HeiBlodtrykket ditt var nok helt flott da.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene).

Høyt blodtrykk er et vanlig helseproblem blant voksne nordmenn, og flere enn 10bruker medisiner mot høyt blodtrykk i Norge. Det er nå stadig mer vanlig med en trykkmåler som et aneroidbarometer som viser trykket med en viser på . Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Det arterielle blodtrykk måles vanligvis ved at armpulsåren avklemmes og det blåses luft inn i en gummimansjett som legges rundt overarmen.


Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom . Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Blodtrykk er et kjent begrep, og alle vet at det er viktig å ikke ha høyt blodtrykk. Så er det jo litt til hvordan en normalt ligger. Normalt blodtrykk for et barn er avhengig av hans eller hennes alder, kjønn og høyde.


Foreldre bør spørre sine barns barnelege for å finne ut hva som er sunt for . At det å få sjekket blodtrykket ditt regelmessig er viktig for helsen, er noe de fleste av oss vet. Og det er flere grunner til at dette er en av de . Blodtrykket måles i vanlig praktisk medisin på overarmen (se blodtrykk). Vanligvis har det systoliske blodtrykket lov til å variere fra 100–160 . Blodtrykk er det trykket som hjertet og pulsårene lager for å pumpe blodet rundt i kroppen. Høyt blodtrykk betyr at trykket i kroppens pulsårer er høyere enn det . Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene . Høyt blodtrykk (hypertensjon) vil si at blodtrykket ditt er høyere enn normalt.


Blodtrykket varierer med alder, tid på døgnet og kan påvirkes av blant annet stress. Personer med diabetes har en økt forekomst av hypertensjon (høyt blodtrykk) og komplikasjoner av denne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg