mandag 16. april 2018

Behandling av atopisk eksem

Hensikten med behandling av atopisk eksem er å lindre eller fjerne plagene eksemet gir og å forhindre komplikasjoner. De viktigste tiltakene er å tilføre den . Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende og betent hud som oppstår hos personer med en følsom hudtype.

Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men . Ved atopisk eksem blir huden tørr, kløende og betent. Fuktighetskrem er viktig både for forebyggingen og behandlingen av atopisk eksem.

Mer enn ti prosent av norske barn plages av atopisk eksem i oppveksten, og forskningen har lett etter bedre medisiner for lidelsen i år. Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem, kontakteksem, seborroisk . Hør professor Ingvard Wilhelmsen fortelle om kortison- og steroidbehandling.


God opplæring, kunnskap om sykdommen, smøring og behandling er viktig for deg som har atopisk eksem eller har barn som er plaget. Sol, sommer og ferie er ofte en meget bra behandling av atopisk eksem. Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende hud som særlig rammer barn. Det finnes god behandling som kan lindre symptomene.


Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp.

Oslo Hudlegesenter har kort ventetid til erfarne hudleger for vurdering og behandling av atopisk eksem. Vil bare bruke olje: Oljebad er en liten del av forebyggingen og behandlingen av eksem, men på atopisk hud blir det ofte for tett med bare olje. Ved behandling av atopisk eksem i ansiktet og anogenitalt brukes vanligvis milde glukokortikoider (til barn) til middels sterke (til voksne). Det er viktig å huske at atopisk eksem er en sykdom som ligger ”inne” i oss, og at man ikke har noen kur for det.


Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er en vanlig lidelse hos små. ATOPISK EKSEStrekkesiden av håndled albuer og baksiden av knær,. Det forskes mye på atopisk eksem, men behandlingen er fortsatt . ATOPISK EKSEMange som sliter med atopisk eksem blir verre om.


En viktig faktor ved atopisk eksem er at man har en svekket hudbarriere som gir tørr og sprukken hud. Man kan påvirke barrierefunksjonen gjennom å behandle . For dager siden - Atopisk eksem, konstitusjonelt betinget eksem som oftest debuterer i. Behandlingen av atopisk eksem omfatter mange aspekter som må .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg