mandag 17. august 2015

Frossen skulder

Frossen skulder er en betennelse i leddhinnen som resulterer i langvarige smerter og betydelig nedsatt bevegelighet. Frossen skulder er en svært invalidiserende tilstand. Den varer vanligvis i 1-år, men enkelte kan fortsatt kjenne på symptomer ti år etter. Dette er frozen shoulder (skulderkapsulitt) - Lommelegen. Frozen shoulder, eller frossen skulder heter skulderkapsulitt i det medisinske fagspråket.


Veldig mange nordmenn plages med stadig . Det skyldes en betennelse i leddkapselen rundt skulderleddet.

Denne betennelsen er ikke forårsaket av bakterier. Betennelse i leddkapselen som omgir skulderleddet, adhesiv kapsulitt, kalles også frossen skulder. Minst en av ti som kommer til fastlegen med skuldersmerter har frossen skulder – en svært smertefull betennelse i selve leddkapselen.


Frossen skulder (adhesiv kapsulitt) er en kronisk og smertefull betennelsestilstand som rammer leddkapselen som omkranser skulderleddet. Frossen skulder har lenge vært vurdert som vanskelig å behandle, spesielt i kroniske stadier, da det er dannet arrvev. Gradvis økende smerter diffust i skulderregionen. Smertene kan etter hvert bli betydelige, både i hvile og ved aktivitet.


Mobilisering og øvelser kan muligens redusere smerte og bedre funksjon ved frossen skulder, men er ikke like effektivt som kortisoninjeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg