fredag 28. august 2015

Nuppete utslett

Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser. Dette utslettet er det vanligste utslettet hos spedbarn og . Over halvparten av oss har eller har hatt denne hudforstyrrelsen.

Samlinger av små nupper (gåsehud) på utsiden av overarmene og lårene. Emma har fått et nuppete utslett som har spredd seg utover store deler av kroppen nå. Begynte litt på ryggen, og nå er begge låra fulle, og . Nupper som klør på hele kroppen - Lommelegen.

Kløende nupper på hele kroppen kan ha flere årsaker. Skabb er absolutt en mulighet hvis du ikke har hatt noen hudlidelser tidligere. Utslettet ved skarlagensfeber kjennes ofte nuppete ut, nesten som overflaten på sandpapir. Dette utslettet starter gjerne i lyskene og armhulene . Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som får det (ca. ), men mange voksne er også plaget.


Nupper og prikker i huden er veldig vanlig. Dette kan fort bli sjenerende, da det blir rødt og tørt som et utslett. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen.


Over halvparten av oss har det, men de færreste vet hva det er og hvordan man blir kvitt det.

Hele ansiktet, men veldig lite tydelig, men huden føles helt annerledes (ikke glatt å ta på) og man kan se små nupper om man studerer i lyset. Nå i det siste har det blitt værre, og det utarter seg som et slags nuppete utslett på overkroppen, mage og rygg spesielt, men også litt på armene . Har fått et nuppete, kløende utslett som har vart i et par dager. Har hatt atopisk eksem fra jeg var lita, men . Når jeg våknet på lørdag hadde jeg et utslett på hele venstre overarm.


Har aldri hatt utslett før så jeg skjønner . Hun var litt varm og hadde utslett på kroppen, mest på armer og ben, litt sånn nuppete små små røde prikker. Utslett er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med barnet sitt til legen. Som regel er det ikke alvorlig, men det kan være et faresignal.


Det fins vel ein del virus som gir nuppe-utslett som kan vare i vekesvis? Skarlagensfeber er en barnesykdom som gir utslett. Vanlige symptomer ved soleksem er små nupper som klør eller hudblemmer. Plages du med nuppete hud på armer og ben?


Utslettet er mest synlig om vinteren, og bedres om sommeren. Min datter er år og får regelmessig et nuppete utslett rundt munnen som klør, er sårt og tørt. Hva kan dette være og hvordan behandler vi det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg