tirsdag 25. august 2015

Barn røde prikker

Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og .

Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber. Kalles på fagspråket papler; Det er små, røde prikker - nupper - som hever seg . De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Vannkopper vises som røde flekker i ansiktet og på kroppen.

Prikkene er intenst røde, og flyter etter hvert sammen. Barn som er svært plaget av kløe kan ha hjelp av kløestillende middel for eksempel. Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder.


Han fikk noen prikker rundt munnen og oppo hånda. Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud? Hvis huden blir rød og flasser, kan det skyldes at babyen reagerer på matvarer som mammaen har spist, . Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn.


Han har et par dager röde prikker på magen og skuldrene. De fleste barn har relativt lite kløe, og er i god form.

Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Tredagersfeber gir et blekt, rødt og sammenflytende utslett på hele kroppen. Har aldri sett det før, røde flekker og røde prikker, i ganen og videre bakover mot. Vanlig, men kanskje litt mindre kjent sykdom blant barn.


Småtroll 1-år: Har akkurat kommet hjem fra legevakten. Små røde prikker på små barn skrevet i AnonymforuBarnet mitt fikk plutselig bittesmå røde prikker og nupper over hele kroppen. Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blem- mer. Jenta på her i huset har fått en del røde prikker på kroppen som klør. Kan se litt ut som vannkopper, men det har hun hatt.


Flammende rødt utslett med en gul prikk i midten de første dagene i babyens liv kan være nyfødtutslett. Lille gutt har fått mange røde prikker i ansiktet. En sjelden gang kan årsaken til rødt øye være at barnet har fått et fremmedlegeme inn. Det utvikles nye prikker i 2–dager, så tørker blemmene gradvis inn.


Barn smitter hverandre med vannkopper uten at du skjønner det. FULL SPREDNING: Utslettet merkes først som røde prikker, utvikler seg til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg