mandag 10. august 2015

Tegn på feber

Kraftig hodepine kan være tegn på meningokokksykdom eller annen alvorlig infeksjon. Når man har feber, opplever man gjerne at man svetter og fryser om hverandre. Dette er tegn på at termostaten for kroppstemperaturen er .

Fagstoff: Symptomer på feber - kuldefølelse og frostrier når feberen stiger varme og svetterier når feberen synker hodepine svimmelhet . Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Feber er et symptom, ikke en sykdom i seg selv. Feber er vanligvis en kroppslig reaksjon på infeksjon.

Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Hvorfor får vi feber, og hva skal du gjøre om barnet ditt har feber? Feber kan jo også være tegn på en smittsom sykdom, slik at det også av hensyn til andre . Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Det er godt tegn, men naturligvis ingen sikkerhet mot at du senere blir dårligere.


Dersom du har feber, hetetokter og smerter som ligner på det som er beskrevet ovenfor, bør du komme deg til en lege snarest mulig. Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg